Новини

Previous Next

Пловдив ще строи първия си небостъргач

Пловдив ще има първия си небостъргач и след като бъде завършен, той ще сред най-високите сгради в България.

Две кули – от 95 и от 130 метра – се планират в свободния парцел до едно от големите кръстовища в квартал „Тракия”, точно до магазина на Декатлон и Lidl. Проектът излиза от „Архитектурно дизайнерско студио” на арх. Георги Стоянов, но концепцията е на ливанците от "Раби Брейди Архитектс", уточняват от бюрото. От там разкриха намеренията на предприемача, който все още проучва какви височини и обеми са най-подходящи.

Архитектите показаха проекта и своето обемно-устройствено проучване на Експертен съвет в Общината. Работното име на комплекса е „Тракия скай“. Инвестицията е на утвърдена българска фирма, чиито собственик е от ливански произход, стана ясно на заседанието. Предприемачът има бизнес у нас от близо 20 години и се оказва изкушен от надпреварата във високото строителство. Когато започнали първите проучвания, най-високата сграда у нас е софийският офис билдинг „Капитал Форд” – тя е висока цели 126 метра. Амбицията на местния бизнесмен обаче е да построи още по-висока.

Междувременно в столицата се появиха проекти за 200 метрови, но така или иначе с нашите 130 метра, можем да претендираме за най-високата жилищна сграда в България, каза при представянето на проекта арх. Г. Стоянов.

Теренът от 6 декара е собственост на предприемача, а когато бъдат построени новите сгради ще се виждат добре от Колодрума, от надлез Родопи, от хотел SPS и от Скобелева майка, като така ще маркират своеобразния център на квартала. Двете кули се издигат върху общ постамент и в тях ще има около 100 луксозни апартамента - всеки по над 300 квадрата. В по-високата сграда (130 метра) има по два апартамента на етаж, в другата (95 метра) – по един. На две подземни нива се планират места за около 250 коли, така паркирането в комплекса ще е подсигурено по две и половина.

“В Пловдив има глад на луксозни жилища и те ще са ориентирани към бъдещи ползватели – хора с възможности за висок стандарт”, уточни архитектът.

В комплекса ще се влиза от ул. “Шипка” и от бул. “Освобождение”, а на нивото на терена е планиран още един паркинг – за външни посетители.

 

 

 

ОФИС АДРЕС

HomeLand офис:

гр. Пазарджик 4400,

ул. "Георги Машев" No 3

© 2016 HomeLand. Designed 1AdWeb.Com

ЗА ВРЪЗKА С НАС

Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Мобилен: +359 988 72 53 95

Мобилен: +359 898 83 09 37

Стационар: +359 34 99 34 74