Новини

Три небостъргача на по 50 етажа ще строят в София

Три небостъргача ще се издигнат в София до няколко години. Високите сгради ще са на изхода на бул. “Цариградско шосе”, до “Пирогов” и до мол “Парадайз”.

Трите проекта са на различна фаза, като първият вече е с издадено разрешително за строеж, съобщи пред “24 часа” главният архитект на София Здравко Здравков.

За другите два все още вървят процедури и тепърва ще се обсъждат от експертния съвет по устройство на територията, уточни Здравков. Небостъргачът, за който вече има издадено разрешение, ще се строи близо до 126-метровата офис кула “Капитал Форт” на бул. “Цариградско шосе”.

Той ще е част от проекта Sofia capital city на компанията “Форт Нокс", чийто първи етап включва 3 сгради, а кулата е първата от тях. Според плановете втората ще е небостъргачът Sky Fort. Той ще е висок 202 метра, с 44 етажа, като 36 от тях ще се издигат над земята. Ще разполага с общо 40 000 кв. м площ.

Сградата ще има 3 етажа подземни паркинги, кафене, заведение, панорамна площадка на върха и ще се обслужва от 19 асансьора. След завършването му той ще е най-високата сграда в България и 20-ата в ЕС. Проектът за визията е на “А и А архитекти” - компанията на арх. Ангел Захариев, съпруг на правосъдната министърка Екатерина Захариева.  Дело на архитектурното студио са няколко от сградите в Бизнес парка, жилищният комплекс “Резиденшъл парк” и детският музей “Музейко”.

"Гранд Каньон" в "Младост" вече се строи. Цял комплекс с лагуна по средата, носещ името “Град в града”, пък планира да изгради турската компания “Гаранти коза” върху терен от 100 дка на мястото на бившия завод за мотокари близо до “Пирогов”.

Проектът включва 4 кули от по над 50 етажа на ъгъла на булевардите “Гешов” и “Тотлебен”. Компанията вече започна реализацията на първия си проект в София - “Гранд каньон” в “Младост 3”, който е на мястото на бившия магазин “Аско Деница”. Там ще има мол, хотел, 20 000 кв. м парк, жилищна част, офиси, амфитеатър и други.

“Гранд каньон” ще се простира на 138 000 кв. м, а трите му сгради ще се казват “Витоша”, “Рила” и “Пирин”. Проектът носи името “Гранд каньон”, тъй като кулите ще “израстват” от подиум, проектиран като естествено ерозирал терасовиден каньон.

Проектите за “Гранд каньон” и 3-ия небостъргач - “Парадайз Тауър”, ще се разглеждат от експертния съвет по устройство на територията на 28 октомври. 215-метровият “Парадайз Тауър” ще е на булевардите “Т. Каблешков” и “Черни връх”.

Инвеститор е собственикът на близкия мол “Парадайз”. Ще е на 55 етажа с 5 нива за подземни паркинги, търговска, офисна и хотелска част. Предвижда се топла връзка между него и мола, а на покрива на небостъргача - панорамна площадка със свободен достъп.

ОФИС АДРЕС

HomeLand офис:

гр. Пазарджик 4400,

ул. "Георги Машев" No 3

© 2016 HomeLand. Designed 1AdWeb.Com

ЗА ВРЪЗKА С НАС

Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Мобилен: +359 988 72 53 95

Мобилен: +359 898 83 09 37

Стационар: +359 34 99 34 74